ONSDAGSVANDRINGAR    Våren 2024

 

Ansvariga: Alf Sjöstedt tel 073-021 5468
Per Strömgren tel 070-592 5601

Angivna tidpunkter är starttider. Kom därför gärna lite tidigare till startplatsen.

Matsäck medtages efter behov; normalt tar vi en eller två raster under vandringarna.

OBS! Vid minsta risk för halka medtag halkskydd och gärna även skid-/gåstavar. OBS!

Möjlighet finns ofta att avkorta vandringen vid alternativa hållplatser eller T-stationer.

 Programmet innehåller bara datum för vandringarna. Övriga detaljer runt vandringarna, platser, tider, vandringsledare mm kommer att aviseras efterhand via mejl på samma sätt som vi gjort under den mest akuta pandemitiden och även tiden därefter.


 

Onsdag 29 maj Vandring på Utö 6.5 km

 Vi träffas vid Årsta brygga i Årsta Havsbad kl 1045. Båten till Utö går kl 1100 och kostar 64 kr enkel resa.

Pendeltåg från Stockholm City kl 0951 mot Västerhaninge/Nynäshamn till Västerhaninge. Buss 846 från Västerhaninge kl 1032 till Årsta brygga.

Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser i anslutning till Årsta brygga. Parkeringen mitt i mot nerfarten till Årsta Brygga är billigare än den nära bryggan. Det finns även 4 gästparkeringar nära Årsta Brygga, har man tur är de lediga. Ta kontakt med mig före onsdag om du aspirerar på någon av dessa (Gästbricka krävs).

 

Vandringen på Utö görs på en blandning av grusvägar, skogsstigar och berg. Vi börjar med att ta ca 30 höjdmeter när vi går upp på höjdryggen som går längs ön för att sedan gå tvärsöver ön på skogsstigar. På utsidan Utö går vi 2 km på berg med en del branta delar, stavar rekommenderas för er som har lite svårt med balansen. Här har vi en fikapaus för att titta på utsikten. Nästa fikapaus blir i Rävstavik där vi tajmar in vandringen tillbaka över ön till Gruvbryggan och båten kl 1440 till Årsta havsbad.

 Nu under försäsongen är endast ICA Nära och Utö värdshus öppet.

 Vandringsledare: Per Strömgren 070 5925601