Dagsresan till Lena Linderholm Strängnäs, Stallarholmen 11 maj 2022. Bild och text Kurt ÅbergVandring vid Ågesta frilutsgård den 9 september 2020

Ord och bild: Kjell Ericson

Vandring i Coronatid

Som bekant har vi, pga den pågående Coronapandemin, tvingats ställa in våra aktiviteter på obestämd tid med ett undantag. Det gäller våra onsdagsvandringar där vi bestämde oss för att göra ett försök för att se om det kunde fungera trots allt. Det gjorde vi i onsdags, den 9 september, men dessvärre råkade det sammanfalla med ett åtminstone till en början ganska ymnigt höstregn. Trots detta kom det 15 tappra deltagare försedda med paraplyer och regnkläder till startpunkten Ågesta Friluftsgård där vi sedan strövade omkring på fina promenadvägar i vacker skogsterräng med fikastund vid Magelungens strand.
En nyhet i sammanhanget, och säkert bidragande orsak till deltagandet, var att vår gympaledare Kristina lovat ställa upp och förgylla vandringen med några givande avbrott för stretching och andra lämpliga kroppsövningar. Denna kombination av vandring och gympa mottogs med stor både glädje och allvar av deltagarna.
Stärkta av framgången med dagens övning beslutades på stående fot att genomföra en ny vandring om två veckor, dvs den 23 september, med samma utgångspunkt, dvs Ågesta Friluftsgård.
Ett stort tack till alla deltagare och särskilt till Kristina och Affe som gjorde det hela möjligt och välkomna tillbaka den 23:e.