Dagsresan till Drottningholm, 8 juni 2023  Text och bilder : Kurt Åberg

Så var det dags för vårens dagsresa som den här gången gick till Drottningholm slott med båt från Stadshuskajen. Det var den 8 juni och resan sträckte sig fram till eftermiddag. Vi hade valt en resa där vi tillsammans åt lunch på båten och sedan var det två timmars uppehåll i Drottningholm där var och en kan kunde välja själv om man vill besöka Drottningholms Slott Kina Slott eller Drottningholmsteatern. Det var en väldigt varm dag som man fick vänta i solen på morgonen rätt länge för vårt skepp var först ute på en annan tur innan den startade till Drottningholm. Resan var för oss arrangörer rätt lätt att ordna eftersom alla fick beställa och betala själva med ett utskick från Kerstin och mig som grund. Men det vi gjorde senare var att samla ihop allas bokningsnummer så att vi kunde se till att vi fick äta lunch tillsammans på vägen till Drottningholm. Vi fick välja mellan lax och köttbullar och det var gott. Vi var inte så många på den här resan Vi blev bara sju stycken men alla hade trevligt och pausen i Drottningholm, som var två timmar, utnyttjades efter var och ens tycke och smak och beroende på värmen så blev det inte så mycket mer än lite promenad och fika på café som ligger precis intill kajen. Men två av oss gick iväg ända till Kinas slott och det är ju berömt för sin utformning och sitt innehåll.

I en broschyr, som vi fick med information om resan, finns en bild som visar båtens färd genom Mälaren till Drottningholm. Där finns även bra information om allt som finns att se i Drottningholm. Kopia på bilden över båtturen i Mälaren bifogas. Och en bild som visar hur vi sitter och njuter av lunchen på båten. Där ser vi, från vänster och vidare medsols, Bertil, Jill, Kurt, Berit, Kerstin, Carla och Leif.

 

Det blir ju en till dagsresa i höst. Vi får se vad den kommer att bestå av - det finns ju fortfarande alternativet att göra en bussresa till något bra ställe med lunch och guide vid målet. Men då måste vi åka med annan grupp för vi kan inte fylla upp en buss - det krävs 20 personer eller mer.

Men vi har gjort det tidigare, till Lena Linderholm i Strängnäs, som var mycket lyckat. Då åkte vi med en kyrkokör.

Dagsresan till Lena Linderholm Strängnäs, Stallarholmen 11 maj 2022. Bild och text Kurt ÅbergVandring vid Ågesta frilutsgård den 9 september 2020

Ord och bild: Kjell Ericson

Vandring i Coronatid

Som bekant har vi, pga den pågående Coronapandemin, tvingats ställa in våra aktiviteter på obestämd tid med ett undantag. Det gäller våra onsdagsvandringar där vi bestämde oss för att göra ett försök för att se om det kunde fungera trots allt. Det gjorde vi i onsdags, den 9 september, men dessvärre råkade det sammanfalla med ett åtminstone till en början ganska ymnigt höstregn. Trots detta kom det 15 tappra deltagare försedda med paraplyer och regnkläder till startpunkten Ågesta Friluftsgård där vi sedan strövade omkring på fina promenadvägar i vacker skogsterräng med fikastund vid Magelungens strand.
En nyhet i sammanhanget, och säkert bidragande orsak till deltagandet, var att vår gympaledare Kristina lovat ställa upp och förgylla vandringen med några givande avbrott för stretching och andra lämpliga kroppsövningar. Denna kombination av vandring och gympa mottogs med stor både glädje och allvar av deltagarna.
Stärkta av framgången med dagens övning beslutades på stående fot att genomföra en ny vandring om två veckor, dvs den 23 september, med samma utgångspunkt, dvs Ågesta Friluftsgård.
Ett stort tack till alla deltagare och särskilt till Kristina och Affe som gjorde det hela möjligt och välkomna tillbaka den 23:e.